Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.09.2021
USD
17.65
EUR
20.76
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Consorțiul de Investitori a obținut permisiunea Băncii Naționale de a cumpăra 41% din acțiunile MAIB

Un consorțiu de investitori internaționali a obținut permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea a 41.09% din acțiunile băncii comerciale «Moldova-Agroindbank». Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al BNM marți, 19 iunie.

Membrii consorțiului sunt Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, proprietarul fondului de investiții EEGF III - compania Horizon Capital, precum si comunitatea de investitii din Lituania Invalda INVL, specializată în sectorul financiar și bancar.

Tranzacția de cumpărare a acțiunilor Moldova-Agroindbank consorțiul intenționează să-l facă prin intermediul unei societăți de investiții special create - HEIM Partners Ltd. Compania este înregistrată în Marea Britanie.

Mai multe detalii despre membrii consorțiului

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este o instituție financiară internațională creată pe baza tractatelor internaționale. Principala activitate a Institutului este de a oferi sprijin financiar țărilor din Europa Centrală și de Est pe calea tranziției acestora către o economie de piață.

Horizon Capital este o companie internațională care administrează mai multe fonduri de investiții din Europa de Est. Valoarea totală a activelor acestei companii este de peste 700 milioane de dolari.

Invalda INVL este o companie de investiții din Lituania, ce administrează activele din țările zonei baltice, cu o valoare totală de peste 600 de milioane de euro.

Proiect de hotărâre cu privire la cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică BC ”Moldova Agroindbank” S.A.

511
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe