Consorțiul de Investitori a obținut permisiunea Băncii Naționale de a cumpăra 41% din acțiunile MAIB


Un consorțiu de investitori internaționali a obținut permisiunea Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea a 41.09% din acțiunile băncii comerciale «Moldova-Agroindbank». Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al BNM marți, 19 iunie.

Membrii consorțiului sunt Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, proprietarul fondului de investiții EEGF III - compania Horizon Capital, precum si comunitatea de investitii din Lituania Invalda INVL, specializată în sectorul financiar și bancar.

Tranzacția de cumpărare a acțiunilor Moldova-Agroindbank consorțiul intenționează să-l facă prin intermediul unei societăți de investiții special create - HEIM Partners Ltd. Compania este înregistrată în Marea Britanie.

Mai multe detalii despre membrii consorțiului

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este o instituție financiară internațională creată pe baza tractatelor internaționale. Principala activitate a Institutului este de a oferi sprijin financiar țărilor din Europa Centrală și de Est pe calea tranziției acestora către o economie de piață.

Horizon Capital este o companie internațională care administrează mai multe fonduri de investiții din Europa de Est. Valoarea totală a activelor acestei companii este de peste 700 milioane de dolari.

Invalda INVL este o companie de investiții din Lituania, ce administrează activele din țările zonei baltice, cu o valoare totală de peste 600 de milioane de euro.

Proiect de hotărâre cu privire la cumpărarea și deetatizarea acțiunilor nou emise de banca de importanță sistemică BC ”Moldova Agroindbank” S.A.

0

183

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org