Acordurile de credit pentru modernizarea serviciilor publice au fost ratificate de Parlament


Joi, 1 martie, Parlamentul a ratificat acordurile de împrumut în valoare de 20 milioane USD cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația pentru Dezvoltare Internațională, care finanțează proiectul "Modernizarea serviciilor publice".

Conform acordului, Asociația Internațională pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova finanțare în valoare de 15 milioane USD, iar BIRD – 5 milioane USD. Proiectul prevede, de asemenea, finanțarea guvernului – în valoare totală de 2,4 milioane de dolari. Împrumuturile vor fi emise la o rată a dobânzii de 2-3% pe an, iar rambursarea acestora va fi efectuată între anii 2022 și 2047.

În cadrul proiectului se planifică modernizarea serviciilor publice, consolidarea unora dintre ele și asigurarea accesului populației rurale la serviciile publice prin transferarea acestora în format electronic. În plus, numărul de documente necesare pentru a furniza un anumit tip de servicii va fi redus.

Proiectul de finanțare este destinat pentru perioada anilor 2018-2023 și prevede revizuirea a 21 de servicii de stat, iar alte 15 servicii vor fi transpuse în format electronic.

0

147

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org