Biroul de credit a constatat o creștere a numărului de restanțieri la credite


De-a lungul ultimilor trei ani de către Biroul de Credit a fost constatat cel mai înalt nivel al datoriei din partea debitorilor. Numărul acestora a crescut la 739,513 de restanțieri.

De-a lungul ultimei luni 26 instituții financiare și 31 de bănci au raportat o creștere a debitorilor la împrumuturi cu 10,694 între cei care întîrzie plățile mai mult de 30 de zile. Numărul persoanelor care au  luat împrumut a crescut cu 10,694 în luna mai a acestui an, în timp ce rata globală a debitorilor s-a ridicat la 739,513 de persoane. Datele au fost furnizate de către Banca Centrală a României.

În același timp, valoarea datoriei a crescut cu 13,030, ajungînd la 995,268 debitori. Astfel, clienții instituțiilor financiare nebancare și a băncilor comerciale au datorii la mai multe credite.

De asemenea, acest fapt contraversat a fost remarcat de către analiști: reducerea sumei restante pentru aceeași perioadă - cu 89 de milioane de lei, ceea ce constituie la rîndul său 11,53 miliarde de lei. Acest lucru se datorează creșterii naturale a datoriilor din partea numărului tot mai mare de debitori, precum și furnizarea creditelor de diferite tipuri, dintre care un avantaj sporit li se acordă împrumuturilor cu valoare mică la mai mulți clienți ai instituțiilor financiar-bancare.

Astfel, principala explicație a Biroului de Credit în ceea ce privește indicatorii de conflict privind împrumuturile publice, este faptul că datoriile la credite cu valoarea mai mare a scăzut. În același timp, a existat o creștere a datoriilor la creditele de nivel redus, în valoare de cîteva mii de lei, acordate de către instituțiile financiare non-bancare.

Potrivit datelor Băncii Centrale a României și indicatorilor statistici ai Biroului Central pentru riscurile de credit, în luna mai 2016 datoriile la împrumuturile din partea persoanelor fizice au scăzut cu mai mult de 20 de mii de lei.

 

0

174

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org