Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

Rata Bitcoin înregistrează o tendință de scădere – miercuri costul său a fost de 10.000 de dolari

După cum a relatat Reuters, miercuri, 17 ianuarie, rata de schimb a Bitcoin a scăzut cu încă 12%. Motivul principal al acestei tendințe investitorii numesc probabilitatea de restricționare a monedei de către autoritățile de reglementare în contextul creșterii sale rapide pe parcursul anului trecut.

Așadar, pe Bursa din Luxemburg Bitstamp cea mai vestită criptomonedă Bitcoin a scăzut până la 10 mii de dolari per o unitate – cursul similar a fost înregistrat la 1 decembrie 2017. În aceeași lună, valoarea Bitcoin a fost marcată la maximumul de 20 de mii de dolari. Totodată în noul an această monedă cripto a început cu o cădere, care continuă și acum. Potrivit datelor CoinMarketCap, la ora 16:26 (Moscova), rata bitcoinului a fost stabilită la nivelul de 10412,70 de dolari.

Cu o zi mai devreme, marți, 16 ianuarie, bitcoinul a scăzut cu 25% pe parcursul fiecărei sesiuni, ceea ce reprezintă valoarea maximă pentru ultimele patru luni.

Alte cryptovalute au scăzut, de asemenea. De exemplu, scăderea costului Etherium și Ripple a fost în mare măsură influențată de rapoartele conform cărora China și Coreea de Sud intenționează să introducă o interdicție privind operațiunile de tranzacționare cu cripto-valute. În special, ministrul de Finanțe al Coreei de Sud a făcut un comentariu cu privire la comercializarea Criptomonedei – el a spus că guvernul intenționează să introducă o serie de măsuri de combatere a investițiilor „iraționale“ și entuziasmate în această categorie a mijloacelor de plată.

China intenționează, de asemenea, să întărească controlul asupra comerțului în cripto-valute – o atenție deosebită va fi acordată aplicațiilor mobile și platformelor online. De exemplu, accesul la platformele locale și offshore va fi blocat, permițând comerțul centralizat, în timp ce persoanele fizice și juridice care furnizează servicii de operare și compensare în cadrul comerțului centralizat vor fi sancționate. Înăsprirea reglementării pieței cripto-valutare va deveni unul dintre subiectele de discuție în cadrul reuniunii din martie a G20.

În același timp, creatorii piețelor de cripto-valută susțin că, în ciuda scăderilor înregistrate ale diferitelor monede electronice, reglementarea acestei industrii va fi salutată, iar fluctuațiile clare ale prețurilor sunt așteptate și destul de previzibile.

685
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe