Rolul de conducere în formarea portofoliului de credite în sistemul bancar este împărțită de patru bănci


Cota de 82% din portofoliul de credite al sistemului bancar din Republica Moldova le celor mai mari patru bănci ale țării.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, spre începutul lunii martie 2018, portofoliul de credite agregate pentru sistemul bancar s-a ridicat la 30.830.673.556 lei. În ceea ce privește volumul portofoliului de credite liderul de rating este BC «Moldova Agroindbank» - comparativ cu luna ianuarie a acestui an, rezultatele sale s-au îmbunătățit, ajungând la 34,5%.

De asemenea, în cupulu liderilor în formarea portofoliului de credite au fost incluse Moldindconbank (20,6%), Mobiasbanca (15,7%) și Victoriabank (11,8%).

După cum a remarcat unul dintre participanții la piața de capital într-un interviu acordat agenției de știri Infotag, Moldindconbank, fiind a doua cea mai mare instituție financiară din țară, în luna februarie a acestui an a reușit să-și crească portofoliul de credite cu peste 30 de milioane de lei. Astfel, după o lungă scădere a cotei de creditare Moldindconbank a început să înregistreze din nou indicatori de credit bune, atât în ​​calitatea, cât și volumul de „credite neperformante“.

În același timp, experții constată o ușoară scădere a volumului de „credite neperformante“ din partea liderului sistemului bancar Moldova Agroindbank - cu doar 0,75%. Cu toate acestea, această instituție financiară are în continuare o rezervă mare pentru reducerea ulterioară. Factorii pozitivi au fost: primirea în timp util a procentelor cu rambursarea în paralel a împrumuturilor emise anterior, elaborarea de noi programe restructurate care au fost aprobate de către bancă individual pentru fiecare client al creditelor neperformante.

0

151

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org