Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

MAIB a redus ratele de împrumut în cadrul programului "Prima Casă" - creditele au devenit mai accesibile

Achiziționarea de locuințe devine și mai reală acum cu o nouă ofertă din partea BC "Moldova Agroindbank". Acum, împrumuturile ipotecare oferite în cadrul programului de stat "Prima casă" sunt cele mai profitabile și cele mai accesibile pe piața locală.

Banca comercială "Moldova Agroindbank", liderul incontestabil al pieței bancare din Moldova, a redus rata dobânzii la creditele "Prima casă" de la 7,82% la 5,82% pe an. Astfel, rata anuală efectivă este de 6,17%.

De la lansarea programului guvernamental, Moldova Agroindbank reprezintă mai mult de 30% din împrumuturile acordate: 68 de familii tinere au primit deja un spațiu de locuit, care a devenit principalul motiv pentru a-și construi viitorul în țară.

Potrivit experților financiari ai MAIB, în contextul unui interes sporit față de produsul financiar indicat de către cetățenii moldoveni, banii alocați pentru asigurarea împrumuturilor în cadrul programului Prima Casă în 2018 vor fi utilizați aproape integral.

Pentru a afla mai multe despre împrumuturile "Prima casă", persoanele interesate se pot adresa la orice sucursală a Moldova Agroindbank.

Programul de stat "Prima Casa" a fost lansat în martie 2018, în timp ce BC "Moldova Agroindbank" a devenit prima instituție de credit care a susținut acest proiect. Programul este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care nu dețin o locuință și nu au alte împrumuturi ipotecare active. Valoarea maximă a creditelor este de 1 milion lei, iar valoarea primei tranșe din partea beneficiarului trebuie să fie de cel puțin 10%. Termenul de acordare a unui credit ipotecar este de până la 25 de ani.

588
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe