MAIB a redus ratele de împrumut în cadrul programului "Prima Casă" - creditele au devenit mai accesibile


Achiziționarea de locuințe devine și mai reală acum cu o nouă ofertă din partea BC "Moldova Agroindbank". Acum, împrumuturile ipotecare oferite în cadrul programului de stat "Prima casă" sunt cele mai profitabile și cele mai accesibile pe piața locală.

Banca comercială "Moldova Agroindbank", liderul incontestabil al pieței bancare din Moldova, a redus rata dobânzii la creditele "Prima casă" de la 7,82% la 5,82% pe an. Astfel, rata anuală efectivă este de 6,17%.

De la lansarea programului guvernamental, Moldova Agroindbank reprezintă mai mult de 30% din împrumuturile acordate: 68 de familii tinere au primit deja un spațiu de locuit, care a devenit principalul motiv pentru a-și construi viitorul în țară.

Potrivit experților financiari ai MAIB, în contextul unui interes sporit față de produsul financiar indicat de către cetățenii moldoveni, banii alocați pentru asigurarea împrumuturilor în cadrul programului Prima Casă în 2018 vor fi utilizați aproape integral.

Pentru a afla mai multe despre împrumuturile "Prima casă", persoanele interesate se pot adresa la orice sucursală a Moldova Agroindbank.

Programul de stat "Prima Casa" a fost lansat în martie 2018, în timp ce BC "Moldova Agroindbank" a devenit prima instituție de credit care a susținut acest proiect. Programul este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care nu dețin o locuință și nu au alte împrumuturi ipotecare active. Valoarea maximă a creditelor este de 1 milion lei, iar valoarea primei tranșe din partea beneficiarului trebuie să fie de cel puțin 10%. Termenul de acordare a unui credit ipotecar este de până la 25 de ani.

0

154

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org