Întreprinderile mici și mijlocii din regiunea de nord a țării vor putea să utilizeze granturi pentru dezvoltarea proceselor de producție


Luni, 5 noiembrie, în nordul Moldovei, a fost anunțată un concurs de granturi în cadrul proiectului "Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în regiunea de Nord și dezvoltarea Moldovei 2017-2019". Întreprinderile mici și mijlocii care operează în nordul țării pot conta pe asistența financiară pentru dezvoltarea procesului de producție.

Proiectul este finanțat de Agenția de Dezvoltare din Cehia în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională NORD și Asociația Obștească Pro Cooperare Regională. Scopul principal al programului de finanțare este creșterea nivelului de ocupare a forței de muncă și a competitivității economiei în regiunea desemnată. Avantajul va fi acordat proiectelor implementate în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii. Concursul urmărește identificarea candidaților pentru sprijin financiar în fața întreprinderilor mici și mijlocii, a asociațiilor de afaceri și a incubatoarelor de afaceri.

Bugetul total al concursului este de 107 mii de euro. Suma subvențiilor acordate beneficiarilor variază de la 2 la 5 mii de euro. Conform termenilor competiției, cofinanțarea obligatorie a participanților trebuie să fie de cel puțin 50% din costul proiectelor implementate și perioada de implementare a acestora nu trebuie să depășească șase luni.

Antreprenorii vor putea să cheltuiască fondurile primite ca parte a programului de finanțare pentru achiziționarea echipamentelor de producție, promovarea companiei și marketingului, licențierea și certificarea produselor, dezvoltarea personalului, introducerea inovațiilor în producție și îmbunătățirea logisticii.

Cererile de participare la concurs pot fi depuse până la data de 25 noiembrie. 

0

77

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org