MasterCard își schimbă logo-ul. Cum va arata acesta?


Compania de plăți electronice MasterCard INC. a anunțat despre schimbarea logo-ului său. În special, numele companiei în sine a fost exclus din emblemă, în timp ce accentul a fost pus pe cercurile de culoare bine-cunoscute printre milioane de utilizatori. Mesajul corespunzător a fost publicat în The Wall Street Journal.

După cum s-a menționat în companie, decizia luată face parte din strategia de reducere a componentei "card" a MasterCard în contextul extinderii gamei de metode și tehnologii folosite pentru efectuarea tranzacțiilor de plată.

Un alt pas strategic important este aderarea MasterCard la companii de clasă mondială precum Apple și Nike, care au ales, de asemenea, să utilizeze simboluri vizuale, fără denumiri.

Această decizie a fost precedată de aproape doi ani de cercetare aprofundată, pe baza rezultatelor căreia experții au încercat să înțeleagă cât de recunoscută ar fi marca și, de asemenea, dacă utilizatorii ar putea identifica compania prin simbol, chiar și în absența unei denumiri.

În special, șeful serviciilor de marketing ale MasterCard, Raja Rajamannar, a remarcat că, în contextul extinderii rețelei digitale, alegerea cade întotdeauna pe simplitatea maximă. Prin urmare, având în vedere că aproximativ 80% dintre utilizatorii de produse MasterCard recunosc marca fără o inscripție specială, s-a decis trecerea la o nouă etapă a evoluției brand-ului.

Evoluția siglei MasterCard de peste 50 de ani de existență a companiei

0

120

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org