Cea mai mare bancă din Ungaria este interesată de achiziționarea pachetului majoritar al Mobiasbanca


Grupul OTP Bank și-a exprimat interesul pentru investițiile în Republica Moldova. În acest context, cea mai mare instituție financiară din Ungaria a încheiat un acord cu grupul Societe Generale privind achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni la ”Mobiasbanca - Groupe Societe Generale” S.A.

Pentru a finaliza cu succes tranzacția planificată, Grupul OTP Bank trebuie să obțină aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a Moldovei. Același lucru este prevăzut de prevederile Legii cu privire la activitatea bancară a Republicii Moldova.

Trebuie de remarcat faptul că OTP Bank Group are o experiență de 30 de ani în domeniul bancar, răspândind influența sa în aproape zece țări europene. În planurile strategice pe termen mediu, Grupul OTP Bank a subliniat modernizarea produselor și serviciilor pentru clienți, precum și asigurarea unei guvernanțe corporative transparente și eficiente.

În același timp, reprezentanții grupului financiar maghiar subliniază că, dacă OTP Bank primește permisul prealabil de la Banca Națională a Moldovei și se va efectua o schimbare a acționarilor Mobiasbanca, activitatea băncii comerciale se va desfășura ca de obicei.

0

96

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org