Polițele de asigurare medicală pentru anul 2017 pot fi achiziționate cu reduceri semnificative până la 31 martie a anului viitor


Din 27 decembrie curent, persoanele asigurate în mod individual, vor avea posibilitatea să-și plătească asigurarea medicală obligatorie în sumă fixă ​​în Fondul asigurărilor de sănătate pentru anul 2017. Acest lucru a fost făcut public de către Compania Națională de Asigurări în Sănătate.

Persoanelor care înainte de 31 martie 2017, vor depune o cerere pentru achiziționarea poliței de asigurare obligatorie a asistenței medicale, li se va oferi posibilitatea obținerii unor reduceri semnificative de la 50 până la 75% din valoarea totală a poliței. În 2017, ca și în 2016, costul poliței medicale va constitui 4056 lei.

Cea mai mare reducere – de 75%, le va fi acordată proprietarilor terenurilor agricole. Astfel, în oficiile teritoriale ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cetățenii din această categorie vor trebui să plătească doar 1014 lei. În același timp, fondatorii întreprinderilor individuale, chiriașiii și proprietarii, precum și alți cetățeni, care nu sunt angajați în câmpul muncii și nu sunt asigurați de către stat, mărimea reduceii este de 50% din costul poliței de asigurare medical, constituind 2028 lei.

Achiziționarea poliței de asigurare medicallă poate fi efectuată în orice oficiu al întreprinderii de stat "Poșta Moldovei" sau birourile teritoriale ale Companiei Naționale de Asigurări în Sănătate. Totodată polițele de asigurare sunt plătite integral de către notari, avocați, executorii judecătorești și mediatori.

La expirarea termenului limită - 31 martie 2017, persoanele neasigurate vor fi obligate să plătească polița de asigurare obligatorie de asistență medicală în totalitate, inclusiv penalitățile acumulate în urma întârzierii plății pentru asigurare. Asigurarea devine activă peste șapte zile calendaristice de la data plății acesteia.

0

109

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org