Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.01.2022
USD
18.02
EUR
20.63
RUB100
0.234
Bitcoin
Etherium

Între Guvernul Republicii Moldova și FMI va fi semnat un nou program de cooperare

După sosirea misiunii Fondului Monetar Internațional ăn țara noastră de către Guvernul Republicii Moldova au fost inițiate negocieri privind semnarea unui nou program de cooperare. Principalele principii, conform cărora evoluează aceste negocieri, sînt "obiectivitatea", "sinceritatea" și "constructivitatea".

Noul program de cooperare implică introducerea unor noi concepte de către Bănca Națională a Moldovei, avînd drept scop îmbunătățirea situației din sistemul bancar și eliminarea riscurilor asociate spălării banilor. Potrivit agenției "Infotag", deja a fost marcată productivitatea negocierilor cu privire la rezolvarea celor mai multe dintre problemele, discutate în cadrul noului program.

O astfel de atmosferă prietenoasă și de afaceri din partea negociatorilor nu s-a observat timp de mai mulți ani. Acest fapt este de remarcat de mai mulți jurnaliști, precum și de însăși participanții la negocieri.

Misiunea FMI se va afla pe teritoriul Republicii Moldova pînă la 15 iulie 2016. Rezultatul șederii sale în țara noastră îl va constitui un document întocmit de Guvernul Republicii Moldova, coordonarea căruia va dura doar cîteva zile. Iar săptămîna viitoare autoritățile moldovenești vor trimite pe numele Consiliului de administrație al Fondului Monetar Internațional de la Washington o scrisoare, în care va fi indicat acordul Republicii Moldova pentru semnarea Memorandumului și Programului de Cooperare cu FMI.

În plus, s-a constatat că programul actual de cooperare poate avea un impact pozitiv pentru Moldova, deoarece stabilește normele și principiile, care vor continua să fie ghidate de autoritățile Republicii Moldova, și prevede necesitatea implementării unor reforme structurale în scopul îndeplinirii cu succes a condițiilor noului Program.

Potrivit datelor preliminare Programul de Cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional va fi semnat înainte de alegerile prezidențiale, desfășurarea cărora este preconizată pentru 30 octombrie 2016.

497
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe