În contextul inevitabilității integrării activelor digitale în economia mondială, Fondul Monetar Internațional a început deja să dezvolte cadrul legislativ, necesar pentru reglementarea pieței criptovalutelor.
După cum a remarcat reprezentantul al adjunctului general pentru problemele juridice al FMI, Ross Lekoy, astăzi organizația financiară internațională acordă o atenție deosebită industriei blockchain. În același timp, expertul observă că este imposibil să se ia în considerare această problemă fără implicarea specialiștilor din alte sectoare financiare. Prin urmare, băncile care colaborează cu Fondul Monetar Internațional sunt, de asemenea, interesate în reglementarea industriei blockchain și a pieței criptovalutelor.
Acest lucru a determinat necesitatea lansării inițiativei «Bali Fintech Agenda» în colaborare cu Banca Mondială. Potrivit experților, această inițiativă reprezintă o bază cuprinzătoare pentru rezolvarea problemelor care apar în stabilirea politicilor în domeniul tehnologiilor financiare.
Anterior, Fondul Monetar Internațional a publicat un raport conform căruia criptovalutele nu reprezintă, de fapt, nici o amenințare la adresa stabilității economiei globale. Potrivit documentului, chiar și cu o creștere semnificativă a valorii anumitor monede virtuale, volumul capitalizării acestora nu depășește 3% din valoarea totală a bilanțurilor celor mai mari patru organizații bancare din lume.