Fondul Monetar Internațional a aprobat un nou program de finanțare pentru Republica Moldova. Acest lucru a fost anunțat de către Președintele Parlamen


De către Consiliul directorilor al Fondului Monetar Internațional a fost aprobat în unanimitate un nou program de finanțare pentru Republica Moldova pentru următorii trei ani. Acest lucru a fost declarat de către președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu. Potrivit lui, asistența financiară din partea FMI va permite țării noastre să iasă din criza financiară. Kandu a asigurat, de asemenea, poporul moldovenesc, că vine o nouă perioadă de stabilizare în sfera economică și politică a țării noastre. Toate eforturile depuse de guvern se vor concentra asupra punerii în aplicare a noilor proiecte, dezvoltarea statului în general și îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației din Republica Moldova.

Andrian Candu a făcut apel la toate persoanele responsabile să se alăture vectorul țării și să depună asemenea eforturi pentru creșterea activă a economiei moldovenești în perspectiva unor termeni lungi. Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, este necesar să se renunțe la practica de supraviețuire ”de la un an la altul”.

Kandu a mulțumit tuturor celor, care cred în Republica Moldova, în prosperitatea ei și oportunitățile economice, precum și în capacitatea guvernului de a-și îndeplini obligațiunile asumate. El este cel care se angajează să dovedească aceata prin acțiuni concrete.

Astfel, noul Acord cu Fondul Monetar Internațional reprezintă o garanție a stabilității economice a Republicii Moldova față de partenerii externi și potențialii investitori. Monitorizarea procesului de îndeplinire a angajamentelor va fi efectuat în mod imparțial și transparent. Prin urmare, punerea în aplicare a unor noi reforme vor oferi populației din Moldova posibilitatea să-și ducă traiul în condiții decente, oportunități nelimitate pentru dezvoltarea sectoarelor de producție, îmbunătățirea climatului investițional din țară și atragerea unor noi parteneri financiari.

0

93

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org