Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
25.10.2021
USD
17.47
EUR
20.33
RUB100
0.249
Bitcoin
Etherium

Fondul Monetar Internațional a alocat Moldovei o altă tranșă de finanțare în valoare de 33,75 milioane dolari SUA

Fondul Monetar Internațional a aprobat o nouă tranșă de finanțare pentru Republica Moldova în valoare de 33,75 milioane dolari SUA. 22,5 milioane de dolari au fost deja transferate în conturile Băncii Naționale, iar 11,25 milioane de dolari vor fi primite în săptămâna următoare. O declarație relevantă a fost făcută de premierul Pavel Filip.

După cum a menționat prim-ministrul, noua rundă de finanțare reflectă recunoașterea succeselor guvernului Republicii Moldova și a Băncii Naționale a Moldovei în implementarea angajamentelor asumate față de Fondul Monetar Internațional. Baza pentru alocarea unei noi tranșe a fost rezultatul examinării efectuate de specialiștii FMI și a reformelor implementate de țara noastră.

De asemenea, Pavel Filip a mulțumit Fondului Monetar Internațional pentru susținerea și relațiile strânse de cooperare, precum și a dat asigurări experților internaționali că guvernul va continua să pună în aplicare programele de reformă și dezvoltare, care sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor obișnuiți.

La rândul său, președintele parlamentului Andrian Candu a salutat aprobarea deciziei privind următoarea tranșă de finanțare pentru țara noastră și recunoașterea progresului Guvernului Republicii Moldova în implementarea reformelor.

Conform previziunilor Fondului Monetar Internațional, în acest an creșterea economică în Republica Moldova va fi de 3,5%, iar în 2019 această cifră va crește la 3,8%.

Reamintim că programul de finanțare pentru Republica Moldova a fost aprobat de Fondul Monetar Internațional la 7 noiembrie 2016. În cadrul acordului, 180 de milioane de dolari vor fi acordate pentru o perioadă de 3 ani.

475
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe