Mobiasbanca intenționează să devină un partener de încredere în implementarea inovațiilor în sectorul medicinii din Republicii Moldova


BC «Mobiasbanca» continuă să sprijine sectorul sănătății în Republica Moldova, precum și tinerii întreprinzători care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor informaționale inovatoare prin intermediul proiectului ”BreakingMED”. Obiectivul principal al acestui proiect este dezvoltarea revoluționară a sistemului medical din țara noastră.

După cum s-a menționat de către managerul proiectului, Olga Graur, sporirea investițiilor din partea unei instituții financiare precum Mobiasbancă, prezintă o importanță deosebită pentru tinerii de astăzi, implicați în domeniul medicinii, deoarece permite realizarea succesului prin inovarea și digitalizarea sectorului menționat.

Astfel, datorită proiectului «BreakingMED» mai mult de 100 de tineri au fost capabili să învețe despre conceptul inovativ al aplicțiilor mobile si web, realității virtuale, al imprimărilor 3D și Big Data, care pot fi utilizate în medicina de viitor. În cadrul întâlnirii programate pentru lansarea proiectului, participanții au prezentat cele mai bune soluții digitale.

Potrivit secretarului general al BC «Mobiasbanca», Stela Ciobanu, astăzi domeniul medicinii are nevoie mai mult ca oricând să-și diversifice potențialul tehnologiilor informaționale, nu numai din cauza necesității de a dezvolta acest sector, dar, de asemenea, pentru a atinge obiectivul principal al medicinei –salvarea vieților omenești, asigurarea sănătății și sporirea longetivității vieții populației. Reprezentantul instituției financiare a remarcat, că susținerea acestui proiect demonstrează încă o dată corectitudinea «Mobiasbanca» în alegerea strategiei pentru susținerea sectorului sănătății prin programul «MobiSante» care prevede investiții în inovare și potențialul tinerilor inventatori în domeniul tehnologiilor informaționale.

După cum s-a menționat pe site-ul oficial al băncii comerciale, proiectul «BreakingMED» va finisa cu un eveniment de tip Hackathon, în care reprezentanții sferei medicale, programatorii, designerii și antreprenorii vor lua parte la crearea software-ului necesar pentru punerea în aplicare a unui sistem de proiecte de programare pentru calculator.

0

148

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org