Mobiasbanca va primi un nou împrumut de la BERD – suma acestuia este de 20 milioane de euro


Ca parte a liniei de credit EU4Business Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat un împrumut suplimentar BC «Mobiasbancă - Groupe Société Générale» în valoare de 20 de milioane de euro.

După cum s-a comunicat corespondenților agenției ”Infotag”, împrumutul de 10 milioane de euro primit de Mobiasbanca la sfârșitul anului 2016 a fost foarte solicitat. De la începutul acestui an, de sursele acordate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au profitat 12 întreprinderi mici și mijlocii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Ca parte a discursului său, șeful BERD în Moldova Dmitrii Gvindadze a făcut apel către antreprenorii moldoveni, ca aceștia să beneficieze de finanțare în cadrul liniei de credit EU4Business-BERD. În special, el a menționat că, pe baza experienței pozitive a primei linii de credit, acum pentru companiilemoldovenești este programată deschiderea accesului la finanțare cu componente de grant, prevăzute și în cadrul parteneriatului cu Uniunea Europeană. La rândul lor, antreprenorii din Moldova, cu ajutorul investițiilor, vor putea îmbunătăți calitatea produselor și serviciilor oferite, sporind astfel competitivitatea lor pe piața europeană.

Președintele Comitetului de Administrare al BC «Mobiasbancă - Groupe Société Générale» Antoine Gabizon, de asemenea a remarcat faptul, că noul împrumut de la BERD confirmă încă o dată nivelul ridicat de încredere din partea instituției financiare internaționale pentru banca comercială din Moldova, care oferă cele mai bune oportunități pentru dezvoltarea activității economice a țării.

Antoine Gabizon a subliniat, că Mobiasbancă - Groupe Société Générale oferă clienților săi nu numai soluții financiare favorabile, dar, de asemenea, și expertiza profesională în dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și ieșirea acestora pe piața europeană.

Ca parte a programului de finanțare, întreprinzătorii moldoveni din orice sector al economiei moldovenești pot utiliza soluții financiare pe termen lung pentru dezvoltarea afacerilor în condiții favorabile. De asemenea, în conformitate cu condițiile liniei de credit, antreprenorii au dreptul să investească în noi echipamente și tehnologii care țin să corespundă standardelor Uniunii Europene.

În prezent, Mobiasbanca - Groupe Société Générale oferă subvenții de la 10% la 15% din suma împrumutului de investiții. Valoarea maximă a împrumutului, disponibilă pentru participanții la linia de credit EU4Business – BERD, este de 3 milioane de euro pentru o perioadă de până la 120 de luni.

0

188

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org