Compania autohtonă EXPRESS LEASING va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 4 milioane de dolari


Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare intenționează să furnizeze firmei autohtone «EXPRESS LEASING» un credit în valoare de 4 milioane de dolari. Fondurile vor fi utilizate pentru extinderea accesului întreprinderilor moldovenești din sectorul real al economiei la finanțarea calitativă din exterior.

Șeful companiei «EXPRESS LEASING» Serghei Roșca a menționat, că finanțarea acordată de BERD este o contribuție semnificativă la strategia de extindere a cotei ocupate de companie pe piața de capital din Republica Moldova, precum și la îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii.

Finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi efectuată în comun cu Fondul TaiwanICDF, care este responsabil pentru executarea programelor externe pentru dezvoltarea de China Taipei. Cotei fondului îi revine 1 milion de dolari ca facilități de credit. Această cooperare între instituția financiară internațională și fondul de TaiwanICDF este prima de acest gen, iar principalul său obiectiv este atragerea în Republica Moldova a noilor investitori.

La rândul său, șeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare la Chișinău Dmitrie Gvindadze a felicitat conducerea companiei «Express Leasing» cu aderarea la eforturile instituției financiare de rang internațional. Astfel, întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova vor avea acces la mai multe fonduri de calitate.

Trebuie de remarcat faptul că compania «Express Leasing» este una dintre cele mai mari instituții financiare nebancare ale țării, are nouă birouri pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Compania are ca scop creditarea întreprinderilor mici și mijlocii din diverse sectoare ale economiei naționale. Proprietarul companiei ”Express Leasing” din anul 2009 este Asociația Americană NCH.

În același timp, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este cel mai mare investitor instituțional din Republica Moldova. Pentru tot timpul de cooperare cu această instituție financiară țării noastre au fost furnizate mai mult de 1,1 miliarde de euro – din aceste fonduri în Moldova s-au implimentat 110 de proiecte în domenii precum finanțele, agricultura, infrastructura, energia și sfera de producție.

0

129

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org