Băncile moldovenești prezintă un interes deosebit pentru investitorii corporației financiare, membre al Grupului Băncii Mondiale (IFC)


În cadrul primei sale vizite în Republica Moldova, directorul regional al Corporației Financiare Internaționale (IFC), membre al Băncii Mondiale, Brett Pellmar, a avut o întâlnire de lucru cu conducerea Băncii Naționale.

Potrivit serviciului de presă al Băncii Naționale a Moldovei, conducerea principalei instituții financiare a țării a confirmat că societatea internațională și-a exprimat un interes clar pentru sectorul financiar-bancar al republicii, de aceea intenționează să sprijine investițiile private.

În cursul întâlnirii, Brett Pellmar, care a preluat funcția de director regional al societății financiare la 1 septembrie curent, a discutat cu conducerea Băncii Naționale condițiile și oportunitățile de a investi în băncile din Moldova. Până în prezent, părțile au convenit că este necesar să continue dialogul, precum și să monitorizeze îndeaproape evoluția situației – în special, aceasta ar trebui să fie atractivă pentru investitorul potențial.

Până în prezent, acțiunile Băncii Naționale a Moldovei vizează atragerea activă a investitorilor strategici din străinătate simultan către mai multe bănci din republică. După cum s-a menționat mai devreme, un pachet de 41,09% din acțiunile celei mai mari instituții financiare din țară - BC "Moldova Agroindbank" nu a fost încă vândut. De asemenea, 39,2% din acțiunile primei bănci cu capital privat – ”Victoriabank” – sunt expuse actual vânzărilor publice, în timp ce alte 63,89% din acțiunile BC "Moldindconbank" sunt planificate să fie puse în vânzare în viitorul apropiat.

0

108

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org