Întreprinderile din Moldova vor putea intra pe piețele internaționale în comun cu companiile din România


La Chișinău, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu delegația Asociației Naționale a Patronatului Român, în cadrul căreia au fost discutate oportunitățile și potențialul dezvoltării economice comune a întreprinderilor din Republica Moldova și România.

În special, în cadrul dialogului, reprezentanții delegației române au venit cu ideea de a crea un proiect special pentru internaționalizarea întreprinderilor de pe ambele maluri ale Prutului, ceea ce ar permite companiilor de a-și dezvolta afacerile pe cele mai mari piețe internaționale de desfacere. Acest tip de cooperare va garanta posibilitatea participării agenților economici din Moldova și România la forumuri internaționale de afaceri, târguri și misiuni economice.

De asemenea, oficialii au recunoscut necesitatea creării și implementării diverselor proiecte transfrontaliere menite să dezvolte sfera antreprenoriatului comun moldo-român, în special crearea și lansarea unei platforme virtuale de formare a specialiștilor în domeniul tehnologiilor informaționale. Părțile au convenit, de asemenea, că în ambele țări este necesară dezvoltarea și creșterea potențialului turistic prin dezvoltarea pachetelor turistice comune.

La rândul său, premierul Pavel Filip a menționat că guvernul moldovean este gata să introducă noi programe menite să promoveze și să dezvolte piața comună a afacerilor. În special, premierul a menționat necesitatea inițiativelor guvernamentale de a lansa punctele de control comune la frontiera moldo-română, excluderea tarifelor pentru roaming, construirea unui alt pod peste Prut.

Menționăm că pentru astăzi pe teritoriul Republicii Moldova activează circa 1680 de întreprinderi cu capital de capital românesc. În același timp, România se află pe locul trei în ceea ce privește investițiile în economia națională.

0

109

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org