Banca comercială din Moldova «EXIMBANK» a devenit oficial parte a familiei INTESA SANPAOLO


Banca Intesa Sanpaolo SpA (Italia) a salutat angajații și clienții Eximbank cu aderarea la familia sa mare, ca urmare a achiziției activelor și pasivelor Veneto Banca. Astfel, Intesa Sanpaolo Group continuă să-și extindă prezența în țările din Europa de Est, oferind clienților săi un acces imediat și sigur la credite. În Moldova, Intesa Sanpaolo Bank va opera prin intermediul a 20 de sucursale ale băncii comerciale «Eximbank».

În același timp, trebuie de remarcat faptul, că de către Consiliul de administrație al Intesa Sanpaolo au fost aprobate spre achiziție numai activele bune ale grupului financiar Veneto Banca. Activele unisens și cele de risc, precum și obligațiunile neprioritare, care ar putea avea un impact negativ asupra politicii de dividend a băncii și afecta adecvarea capitalului, nu vor fi achiziționate.

La rândul său, directorul băncilor subsidiare internaționale care aparțin grupului Intesa Sanpaolo, Ignacio Jaquotot, a salutat angajații și clienții băncii comerciale Eximbank în noul grup financiar.

În ceea ce privește capitalizarea, pe piață Intesa Sanpaolo este una dintre cele mai mari bănci din zona Uniunii Europene – la data de 31 mai a acestui an, acest indica a constituit aproximativ 42.7 miliarde de euro. În Italia Intesa Sanpaolo Bank ocupă poziția de lider în clasamentul volumului de credite – instituția financiară deține 15,9% din piață. Totodată depozitele clienților reprezintă 16,9%, iar operațiunilor de gestionare a activelor îi revin circa 20,3%, și de factoring – 28,5%. În plus, sub controlul Intesa Sanpaolo se află circa 21,6% din piața fondurilor de pensii.

Până la sfârșitul primului trimestru al anului 2017, activele totale ale Intesa Sanpaolo s-au ridicat la 739.5 miliarde de euro, volumul depozitelor bancare – la 383.7 miliarde de euro, volumul creditelor – la 366,4 miliarde de euro, rezervele tehnice și depozite de asigurare – la 146,4 miliarde de euro. Capiitalul grupului financiar în aceeași perioadă s-a ridicat la 50,7 miliarde de euro. În prezent birourile reprezentative și filialele Intesa Sanpaolo deservesc mai mult de 18 milioane de clienți în 40 de țări.

0

264

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org