Leul moldovenesc se va consolida față de principalele valute datorită activității scăzute pe piața valutară


Potrivit unor dealeri valutari, activitatea relativ scăzută pe piața valutară poate duce la o consolidare a leului moldovenesc. Această declarație a fost făcută de experți în interviul acordat agenției Infotag.

Astfel, potrivit rezultatelor din ultimele săptămâni, leul moldovenesc a început o tendință constantă de consolidare și, prin urmare, participanții profesioniști la piață își asumă probabilitatea ca moneda națională să treacă linia psihologică la 17.00 MDL: $ 1.

În special, experții explică această tendință a Leului moldovenesc prin lipsa cererii de monedă. În aceste condiții, potrivit experților, Banca Națională a Moldovei va începe să cumpere valută pentru a împiedica consolidarea leului sub valoarea de 17.02-17.00 pentru 1 dolar american. Până la începutul lunii martie, în perioada preelectorală, a existat o cerere destul de mare pentru valută, motiv pentru care autoritatea de reglementare a fost nevoită să o vândă. Prin urmare, volumul rezervelor valutare în primele două luni ale acestui an a scăzut cu peste 90 de milioane de dolari.

Acum, după cum notează dealerii valutari, Banca Națională are o șansă reală de a-și reface rezervele la cea mai favorabilă rată de 17.00 MDL: $ 1. Acest lucru este facilitat de oferta în creștere de valută de la dealeri, în timp ce cumpărătorii sunt aproape absenți. În plus, datorită scăderii activității pe piața valutară, autoritatea de reglementare va fi obligată să satisfacă cererea de cumpărare a valutei străine.

0

58

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org