Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.01.2022
USD
17.90
EUR
19.97
RUB100
0.227
Bitcoin
Etherium

Moldindcombank rămâne sub supravegherea temporară a Băncii Naționale

Sâmbătă, 20 aprilie, Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis să prelungească mandatul administratorului temporar al Moldindcombank pentru încă șase luni.

După cum s-a menționat în Banca Națională, administratori temporari supraveghează bancă comercială «Moldindcombank» pe baza mandatelor date de autoritatea de reglementare după introducerea regimului de intervenție timpurie. Astăzi, instituția financiară funcționează în regim normal și oferă toate tipurile de servicii financiare declarate.

Conform deciziei Băncii Naționale, postul administratorului temporar îl va exercita în continuare președintele Moldindcombank Victor Cibotaru, iar la conducerea Consiliuului băncii se va afla Giedrus Steponkus, un cetățean al Lituaniei și membru al grupului financiar Banking Stakeholder Group.

Reamintim, că regimul de intervenție timpurie a fost aplicată de către Banca Națională asupra Moldindcombank începând cu data de 20 octombrie 2016, apoi au fost retrase drepturile unui grup de acționari ale căror acțiuni au fost recunoscute drept convenite și cărora le revenea un pachet în valoare de 63,89% din acțiunile Moldindcombank. În viitor, pachetul de acțiuni a fost sechestrat, apoi pus în vânzare pe piața publică reglementată.

La 18 martie în cadrul tranzacționării pachetul de acțiuni Moldindcombank în valoare de 63.89% a fost achiziționat de compania bulgara Doverie «Invest SA», care a obținut anterior o autorizație prealabilă de la autoritatea de reglementare pentru această tranzacție. Numărul total de acțiuni vândute a fost de 3.173.751, în timp ce valoarea lor totală depășea 764 milioane lei.

Moldindcombank este a doua cea mai mare bancă comercială din Moldova. Cu toate acestea, de-a lungul ultimilor ani, această instituție financiară a fost implicată într-o serie de tranzacții dubioase, inclusiv spălarea de mai mult de 20 de miliarde $ (Landromat-ul rusesc), precum și efectuarea unor manipulări pe piața valutară în perioada anilor 2014-2015.

840
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe