Moldindconbank a pus în vânzare un pachet unic în valoare de 63,89% din acțiuni


Banca comercială "Moldindconbank" a pus în vânzare un pachet unic în valoare de 63,89% din acțiunile emise de emitent în suma corespunzătoare acțiunilor anulate. Anterior, Banca Națională a Moldovei a recunoscut acțiunile proprietarilor lor fiind convenite și a ordonat acestora să-și vândă acțiunile în termen de 90 de zile. Costul unei acțiuni Moldindconbank este estimat la 239,5 lei.

Procedura de vînzare a unei acțiuni noi emise este efectuată de Consiliul de administrație al Băncii "Moldindconbank" în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea bancară, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018. În special, legea prevede că acțiunile băncilor, ale căror active depășesc valoarea de 5 miliarde lei, pot fi plasate în vânzare publică numai după ce se va efectua procedura de stabilire a prețului de către o companie specializată de format internațional.

Experții internaționali care au evaluat valoarea acțiunilor Moldindconbank au determinat acest indice la nivelul de 239,5 lei. În cazul finalizării cu succes a tranzacției, investitorii care achiziționează acțiunile băncii vor fi obligați să facă o ofertă pentru achiziționarea altor acțiuni. Prețul acestora va fi similar cu prețul de achiziție al pachetului inițial în valoare de 63,89% din acțiuni.

Conform legislației în vigoare, în cazul în care blocul de acțiuni desemnat nu este vândut până la data de 16 iulie, emitentul va primi dreptul de a le vinde timp de cel mult un an. La sfârșitul acestei perioade, cu permisiunea Băncii Naționale, emitentul va putea să le pună la vânzare, în timp ce prețul va scădea pas cu pas: cu 10%, 15%, 25% sau mai mult, de asemenea, cu permisiunea autorității de reglementare. Odată cu scăderea prețului acțiunilor, este posibil să se împartă acest pachet în pachete mai mici de valori mobiliare.

Un alt scenariu acceptabil este răscumpărarea acțiunilor în cazul eșuării tranzacțiilor după șase luni de către emitentul lor în favoarea trezoreriei. În plus, la nivel legislativ, se prevede că instituția financiară poate fi lichidată cu acordul autorității de reglementare și al acționarilor unei bănci comerciale.

0

134

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org