Moldova Agroindbank face serviciile la distanță mai accesibile


Printre obiectivele sale principale Moldova Agroindbank a evidențiat creșterea disponibilității serviciilor bancare pentru un număr mai mare de clienți prin dezvoltarea activă a unui sistem de servicii la distanță. Deci, dorind să satisfacă nevoile și dorințele clienților săi, MAIB a lansat mai multe servicii, permițând utilizatorilor să economisească timp și bani.

Serviciul CARDLESS

Acest serviciu oferă deținătorilor cardurilor bancare emise de Moldova Agroindbank oportunitatea să-și alimenteze contul de card (propriu sau a persoanei terțe) cu până la 15.000 de lei, precum și echivalentul său în valută, fără costuri suplimentare. În același timp, vă puteți alimenta contul, chiar dacă moneda contului bancar al beneficiarului este diferită de moneda în care au fost depuși banii. Fondurile sunt convertite automat după cursul de schimb aprobat de bancă la momentul tranzacției.

Serviciul este disponibil la bancomatele Cash-In/Cash-Out, a căror rețea la această etapă se extinde activ pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Internet&Mobile Banking

De asemenea, Moldova Agroindbank extinde gama de servicii bancare disponibile prin serviciul online Internet&Mobile Banking. Recent, opțiunea de a plăti facturile pentru srviciile comunale într-un singur pachet a devenit disponibilă clienților MAIB și reprezintă o inovație pentru Republica Moldova. Serviciul oferă confort și ușurință în efectuarea operațiunilor necesare, presupunând plata simultană a mai multor facturi într-un singur click, folosind o singură parolă, carea este trimisă clientului pe adresa de e-mail sau pe dispozitivul său mobil.

Totodată, serviciul presupune:

  • selectarea simultană a mai multor conturi la efectuarea plăților pentru serviciile comunale;
  • crearea listei de furnizori ai serviciilor nemijlocit pe ecranul de plată;
  • posibilitatea de a plăti facturile prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay;
  • crearea și editarea listei furnizorilor de servicii din cadrul aceleiași interfețe;
  • efectuarea plăților în favoarea furnizorilor de servicii, care nu emit în mod regulat facturile;
  • crearea/editarea listei destinatarilor direct pe ecranul de plată;
  • posibilitatea vizualizării informațiilor despre plăți și istoricului acestora;
  • afișarea informațiilor despre situația curentă a conturilor în formatele WORD, EXCEL și PDF.

De asemenea, printre avantajele Internet&Mobile Banking de la MAIB se numără și alte inovații care oferă clienților confort maxim în utilizare și economie de timp. În prezent, peste 85 de mii de persoane folosesc serviciul. Clientul poate accesa conturile de card, de depozit și de credit prin Internet&Mobile Banking din orice colț al lumii, în orice moment al zilei.

0

137

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org