CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
10913$
Etherium
232.84$

Moldova Agroindbank este în așteptarea unui nou investitor străin

 Potrivit președintelui Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, la «Moldova Agroindbank», care reprezintă cea mai mare instituție financiară din țară, un nou investitor poate apărea chiar în următoarele două luni.

După cum a menționat la conferința de presă șeful Băncii Naționale, la această etapă, autoritatea de reglementare menține o colaborare activă cu mai mulți investitori potențiali. Prin urmare, se presupune că pentru pachetul de 40% de acțiuni MAIB în curând se va găsi un cumpărător în fața investitorilor străini de înaltă calitate. De asemenea, nu este exclusă situația, în cazul în care termenul de vânzare publică a acțiunilor indicate pe piața de valori din Republica Moldova va fi din nou extins. Vă amintim, că termenul plasării acțiunilor Băncii Comerciale «Moldova Agroindbank» expiră pe 26 iunie 2017.

De asemenea, la conferința de presă Sergiu Cioclea a spus că în următoarele două luni Banca Națională a Moldovei trebuie să ia decizii cu privire la cele două bănci comerciale, care se află în prezent sub supravegherea specială a regulatorului central – ”Moldova Agroindbank” și ”Victoriabank”.

În ceea ce privește banca comerciala ”Moldindconbank” bancherul a menționat, că pachetul de acțiuni al instituției financiare în mărime de 64% nu au putut fi vândut din cauza faptului, că el a fost plasat sub arest. Până în prezent arestul asupra acțiunilor a fost retras și a fost relansată procedura de plasare pe piața de valori. După cum a menționat Președintele Băncii Naționale, interesul petnru pachetul de acțiuni al BC «Moldindconbank» și-a arătat deja un grup de investitori străini. Actualmente este așteptată evaluarea actualizată a activelor și creditelor bancare din partea agenției KPMG.

Printre alte instituții de credit ale țării Sergiu Cioclea a menționat băncile comerciale «Mobiasbanca» și «Fincombank» - o evaluare pozitivă a fost dată activității efective ale acestor organizații privind creditarea persoanelor fizice. Potrivit bancherului, anume creditarea populației va ajuta la reducerea pe viitor a incidenței „creditelor neperformante“.

167
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe