Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2022
USD
18.03
EUR
20.54
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Moldova Agroindbank este singura bancă, inclusă în clasamentul celor mai mari bănci din Europa Centrală și de Est

Moldova Agroindbank este singura bancă moldovenească care a fost inclusă în ratingul celor mai mari 200 de bănci din Europa Centrală și de Est în 2018. Ratingul a fost elaborat de cercetătorii ruși ai RIA ”Rating”.

Potrivit cercetătorilor, includerea MAIB în ratingul celor mai mari bănci din regiunea desemnată a marcat un alt succes pentru întreaga țară pe arena internațională, deoarece anul trecut niciuna dintre băncile din Moldova nu a putut intra în clasament.

În cadrul studiului, s-a efectuat o analiză a indicatorilor financiari în 13 țări: Ungaria, Letonia, Lituania, Bulgaria, Belarus, Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Estonia, Moldova, Rusia, România și Ucraina. Cel mai mare număr de posturi din clasament au fost luate de băncile ruse - 75 de instituții financiare sau 37,5% din total. În ceea ce privește cantitatea, băncile poloneze se află pe locul al doilea - 23 de instituții de credit sau 11,5% din numărul total al participanților la cercetare. Apoi urmează băncile din Republica Cehă (8,5%) și România (8%).

Republica Moldova a ocupat ultima poziție în clasament, cu cel mai mic număr de bănci, cu o rată de 0,5%. Locul 188 a fost acordat băncii comerciale moldovenești: activele Moldovei Agroindbank la începutul anului 2018 s-au ridicat la 1,3 miliarde de dolari, creșterea lor pentru anul trecut a atins 31,1%, iar profitul a fost de 0,02 miliarde de dolari.

Se remarcă faptul că, în ceea ce privește activele, Moldova Agroindbank s-a plasat în fața mai multor bănci din Rusia, Ungaria, Bulgaria, România, Polonia, Republica Cehă și Ucraina.

Principalul motiv pentru creșterea sectorului bancar în regiunea Europei Centrale și de Est, experții au numit consolidarea valutelor.

845
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe