Moldova Agroindbank și-a îmbunătățit poziția în clasamentul "Top 100 SEE"


În clasamentul anual Top 100 SEE, realizat de agenția financiară SeeNews Business Intelligence pentru Europa de Sud-Est, banca comercială Moldova Agroindbank s-a plasat pe locul 67, în creștere cu două poziții față de 2016.

Astfel, includerea în ratingul internațional confirmă încă o dată dezvoltarea stabilă și succesul Moldova Agroindbank atât în limitele ​​țării, cât și peste hotarele ei. Potrivit autorilor ratingului, sectorul bancar din Europa de Sud-Est rămâne destul de atractiv pentru creditorii străini, în special în condițiile unei îmbunătățiri a situației macroeconomice în termeni globali. Experții atribuie acestei tendințe în sectorul bancar scăderea ratelor dobânzilor la împrumuturi și formarea unui climat destul de optimist în mediul de afaceri internațional.

La rândul său, președintele Comitetului de gestionare al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, a remarcat că a este satisfăcut de rezultatele instituției financiare, iar includerea în ratingul Top 100 See confirmă corectitudinea și validitatea strategiei de dezvoltare alese. Potrivit bancherului, astăzi Moldova Agroindbank a primit statutul de bancă nu numai de referință locală, dar și regională, lăsând în urmă chiar și câteva bănci cu tradiții din sud-estul Europei după pozițiile sale în clasament.

În ediția actuală, ratingul internațional reflectă rezultatele a peste 250 de instituții bancare din regiunea specificată. Acesta include și trei bănci din Moldova, în timp ce Moldova Agroindbank a reușit să obțină cele mai bune rezultate, confirmând astfel încă o dată statutul său de lider.

0

109

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org