Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.01.2022
USD
18.05
EUR
20.47
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

MOLDOVA AGROINDBANK i-a premiat pe cei mai buni antreprenori din țară

În acest an Ministerul economiei al Republicii Moldova, din nou, a organizat o conferință internațională a antreprenorilor mici și mijlocii, în cadrul căreia au fost anunțate rezultatele concursurilor "Cel mai bun antreprenor al anului în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii" și "Întreprinderile mici și mijlocii – modelul de responsabilitate socială". În urma ambelor concursuri au fost identificați 25 de câștigători, iar premiile le-au fost înmânate de către reprezentanții "MOLDOVA AGROINDBANK". De asemenea, prezent la eveniment a fost și prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip. La organizarea Conferinței a luat parte și Organizația Națională pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

Partenerul principal al evenimentului a fost "MOLDOVA AGROINDBANK", în persoana lui Serghei Cebotari, președintele consiliului de administrație al acestei instituții financiare. EL a acordat cadouri și premii bănești câștigătorilor concursului național.

Participanții concursului "Cel mai bun antreprenor al anului în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii 2016" au fost 158 de antreprenori din toate regiunile țării. Scopul organizatorilor este de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii din diferite sectoare ale economiei: industria alimentară, construcții, industria hotelieră, industria ușoară și sectorul comercial. În alegerea câștigătorilor s-a ținut cont de indicatorii rezultativi ai întreprinderilor participante la concurs pentru perioada ultimului an, numărul locurilor de muncă nou create în aceste întreprinderi, precum și nivelul de utilizare a tehnologiilor avansate.

Serghei Cebotari, președintele comitetului de conducere al МАІВ, le-a adresat sincere felicitări cîștigătorilor concursului, recunoscând calitățile lor organizatorice și perseverența în activitatea de zi cu zi pentru binele țării. De asemenea, reprezentantul "MOLDOVA AGROINDBANK", a dat asigurări tuturor participanților la concurs, că, în pofida perioadei economice destul de dificile, antreprenorii moldoveni pot conta pe sprijinul acestei instituții financiare.

În prezent, moldova-agroindbank este partenerul a mai mult de 23 de mii de întreprinderi mici și mijlocii, care activează pe teritoriul Republicii Moldova. Datorită sprijinului financiar, antreprenorii fac eforturi în dezvoltarea afacerilor, oferind noi proiecte, sporind calitatea produselor și serviciilor. Potrivit lui Serghei Cebotari, acest lucru nu a trecut neobservat, deoarece 35% din întreprinderile mici și mijlocii din republica Moldova sunt clienții BC "MOLDOVA AGROINDBANK". Prin urmare, această instituție financiară contribuie la dezvoltarea nu doar a unor domenii de antreprenoriat, dar și a economiei țării în general.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, în cadrul evenimentului, de asemenea, a subliniat că Guvernul va continua să ia măsuri active pentru dezvoltarea businessului moldovenesc, în special, în consolidarea stabilității țării noastre la nivel macroeconomic. La rândul său, acest lucru va contribui la extinderea posibilităților de angajare a populației. Conform statisticilor, mai mult de 55% din persoanele angajate din țară sunt implicate în activitatea întreprinderilor mici și mijlocii, care, la rândul lor, reprezintă baza organizatorică pentru dezvoltarea economiei și generatoare ale încasărilor la bugetul de stat.

521
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe