Moldova va continua să beneficieze de sprijinul FMI în implementarea programului de reforme


Fondul Monetar Internațional va continua să susțină Republica Moldova pe calea punerii în aplicare a reformelor necesare pentru creșterea economică și îmbunătățirea situației din sectorul investițiilor. Declarația corespunzătoare a fost făcută de noul șef al misiunii experților FMI în Moldova Ruben Atoyan în timpul unei întâlniri cu ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

După cum s-a menționat în cadrul Ministerului Economiei și al infrastructurii, experții internaționali au marcat succesele și progresele înregistrate de țara noastră în sectorul financiar și, în special, în sectorul bancar și politicile economice urmărite de autorități. În acest context, Fondul Monetar Internațional evaluează în mod pozitiv eforturile autorităților moldovenești de a asigura creșterea economică a țării.

La rândul său, Chiril Gaburici a mulțumit experților FMI pentru sprijin și a dat asigurări că Moldova va da o prioritate executării ulterioare a programului cu Fondul Monetar Internațional, pe calea consolidării și dezvoltării sectorului financiar-bancar. În special, ministrul Economiei a declarat că astăzi autoritățile moldovenești depun toate eforturile pentru a menține tendința pozitivă de creștere economică la nivelul de 4,5%, creșterea volumului investițiilor în diverse sectoare ale economiei, de a crea mai multe locuri de muncă și să introducă cât mai multe programe la nivel social, necesare îmbunătățirii calității vieții cetățenilor obișnuiți.

Printre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii Chirill Gaburici a declarat atragerea de investiții, introducerea reformei de reglementare, dezvoltarea sectorului IT, îmbunătățirea infrastructurii drumurilor. La reuniune s-a discutat, de asemenea, securitatea energetică a Moldovei - Oficialii au ajuns la concluzia că țara trebuie să-și diversifice sursele de energie și să acorde mai multă atenție surselor regenerabile de energie.

 

0

204

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org