Moldova va beneficia de asistență financiară în valoare de 23,7 milioane de dolari. Banii vor fi alocați din partea Fondului Internațional pentru Dezv


Moldova este în așteptare să primească de la Fondul Internațional pentru dezvoltare agricolă asistență financiară în valoare totală de 23,7 milioane de dolari. Acordul a fost semnat la Roma de către ministrul adjunct al Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Ușurelu, și președintele Fondului F. Gilbert.

Semnarea noului document financiar se referă la al VII-lea program al  Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă „Proiectul de sustenabilitate a zonelor rurale” și prevede acordarea asistenței financiare pentru Republica Moldova în valoare totală de 23,7 milioane de dolari. Aceasta va fi furnizată: sub forma unui împrumut – 18,2 milioane de dolari, și 500 mii de dolari – sub forma unui grant, iar restul de 5 milioane de dolari vor fi alocate prin intermediul Programului FIDA „Adaptarea agriculturii la fermele mici de gestionare“.

După cum a menționat Tarek Kotb, care deține funcția de Director Regional al FIDA, pentru a reduce sărăcia în Republica Moldova ar trebui să fie promovate afacerile și agricultura. De asemenea, autoritățile moldovene ar trebui să depună toate eforturile pentru a spori stabilitatea sectorului agricol la schimbările climatice, precum și a îmbunătăți oportunitățile economice ale țării și bunăstarea populației rurale.

La rândul său, Iurie Ușurelu a asigurat reprezentantul Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, că fondurile alocate vor fi utilizate în scopul propus, iar rezultatele vor fi prezentate într-un timp record.

De reținut că, începând cu anul 2000, Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă, prin diverse programe a acordat Republicii Moldova ajutor financiar cu valoarea totală de circa 109 milioane de dolari. Beneficiarii sprijinului financiar au devenit, astfel, mai mult de 130 de mii de întreprinzători și lucrători agricoli.

0

136

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org