Moldova va primi 36,3 milioane de euro din partea UE ca sprijin pentru bugetul de stat


Republica Moldova va primi 36,3 milioane de euro din partea Uniunii Europene ca sprijin pentru bugetul național. Fondurile vor fi utilizate pentru creșterea exporturilor în țările UE, crearea a noi locuri de muncă, îmbunătățirea calității administrației publice și pentru dezvoltarea zonelor rurale. De asemenea, pe banii europeni autoritățile Autohtone intenționează să implementeze prevederile DCFTA (Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare) între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind reformarea politicii financiare de stat, reformarea poliției, punerea în aplicare a liberalizării regimului de vize cu UE, promovarea dezvoltării agriculturii și a mediului rural în cadrul programului ENPARD.

Primirea asistenței financiare a devenit posibilă după ce guvernul moldovean a prezentat rezultatele pozitive în cinci programe și a îndeplinit toate condițiile stipulate mai devreme. De exemplu, au fost implementate o serie de reforme sectoriale, care au fost propuse ca parte a unui acord de a oferi Republicii Moldova asistență bugetară din partea Uniunii Europene pentru a îmbunătăți procesul de management al finanțelor publice, a crește nivelul de transparență în gestionarea bugetului de stat. O atenție deosebită a fost acordată îmbunătățirii calității politicii macroeconomice, reformelor structurale, stabilizării economiei naționale, ameliorării situației din sectorul bancar.

Condițiile fundamentale ale sprijinului bugetar pentru anul 2018 acordat Republicii Moldova sunt: ​​înnăsprirea luptei împotriva fenomenelor corupției, punerea în aplicare a reformei justiției, respectarea și utilizarea mecanismelor democratice, punerea în aplicare a dispozițiilor cuprinse în Acordul cu Fondul Monetar Internațional.

0

149

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org