Moldova va primi 10 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru implementarea proiectelor de eficiență energetică


Moldova, ca și alte țări din Parteneriatul Estic, va primi suplimentar 10 milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru a implementa proiecte în domeniul eficienței energetice. Fondurile vor fi acordate în cadrul programului "Acordul primarilor - Proiecte demonstrative".

În total, au fost depuse mai mult de 100 de cereri de participare la concurs în anul 2017, dintre care au fost selectate 14 proiecte. Implementarea lor este planificată în 15 municipalități din cinci țări în regiunea Parteneriatului Estic: 6 proiecte în Ucraina, 3 – în Moldova, câte 2 proiecte – în Belarus și Armenia și 1 în Georgia.

Cele mai multe dintre proiectele selectate vor fi implementate în astfel domenii precum retehnologizarea clădirilor și structurilor care se află în contul statului, sporirea eficienței energetice, modernizarea sistemelor iluminatului urban și dezvoltarea energiei regenerabile. Toate cele 14 proiecte vor fi lansate în anul curent, iar implementarea acestora este planificată pentru următorii 2-3 ani.

„Acordul primarilor – proiecte demonstrative“ este programul propus în cadrul inițiativei EU4Energy, care presupune acordarea sprijinului sistemic țărilor din Parteneriatului Estic în domeniul energiei.

0

114

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org