Moldova va primi 10 milioane de dolari de la Banca Mondială. Banii vor fi cheltuiți pentru implementarea reformei educației


Joi, 12 martie, a fost adoptat proiectul de lege privind ratificarea acordului dintre Republica Moldova și Banca Mondială privind acordarea țării noastre a 10 milioane de dolari pentru implementarea proiectului "Reforma educației în Republica Moldova". La ședința de guvern de vineri, proiectul de lege a fost aprobat. Potrivit experților, punerea în aplicare a Acordului de finanțare va fi o altă etapă în continuarea reformei sectorului educațional din Moldova, în scopul îmbunătățirii calității învățământului la nivel primar și secundar.

Potrivit proiectului, fondurile furnizate de Banca Mondială vor fi utilizate pentru modernizarea infrastructurii școlare:

  • 160 instituții de învățământ vor fi dotate cu calculatoare și laboratoare performante;
  • 100 de școli vor fi dotate cu echipamente și materiale necesare predării copiilor cu dizabilități;
  • este planificată revizuirea curriculum-ului actual de învățământ;
  • va fi îmbunătățită formarea cadrelor didactice care lucrează cu copiii cu nevoi educaționale speciale.

Acordul prevede, de asemenea, redistribuirea fondurilor în valoare de 1,7 milioane de lei, care au fost anterior destinate implementării unui nou sistem de salarizare pentru managerii și profesorii instituțiilor de învățământ. Acum aceste resurse financiare vor fi direcționate spre reconstrucția a două școli raionale.

Trebuie de remarcat faptul că finanțarea proiectului "Reforma Educației în Republica Moldova" este asigurată de Banca Mondială și cuprinde trei componente: optimizarea sectorului educației, îmbunătățirea calității educației și consolidarea capacităților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în monitorizarea procesului de reformă. Finanțarea este asigurată prin intermediul Asociației Internaționale pentru Dezvoltare.

0

199

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org