Tinerii întreprinzători din autonomia găgăuză pot deveni beneficiari ai granturilor în cadrul noului proiect UE


Agenții economici și persoanele care doresc să deschidă o afacere pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri, pot beneficia de subvenții pentru dezvoltarea activității sale în cadrul noului proiect al Uniunii Europene „Sprijin pentru autoritățile locale din UTA Gagauz-Yeri“. Bugetul total al programului de finanțare este de 500 de mii de euro.

După cum a remarcat prim vice-guvernatorul autonomiei găgăuze, Vadim Ceban, în cardul proiectului propus de către Uniunea Europeană este planificat să se emită 25 de granturi în valoare de 10 - 25 de mii de euro. Finanțarea va fi disponibilă întreprinderilor mici și mijlocii, precum și noile proiecte lansate cu cel mult doi ani în urmă. Prioritatea va fi acordată oamenilor de afaceri care au prezentat cele mai interesante idei de afaceri în toate sectoarele economiei regiunii.

Una dintre condițiile proiectului este acoperirea a 80% din investițiile necesare cu fondurile nerambursabile, iar restul finanțării ar trebui să fie asigurată de întreprinderile participante la proiect.

De la 14 la 16 mai, în trei orașe din UTA Gagauz-Yeri - Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești - sunt planificate seminare la care vor fi prezentate beneficiile programului de subvenții UE, precum și condițiile de aplicare. Documentele pentru participarea la programul de finanțare vor fi acceptate până la 30 mai inclusiv. Participanții potențiali trebuie să fie înregistrați pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri, iar fondurile câștigate ar trebui să fie utilizate tot pe teritoriul regiunii autonome.

0

249

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org