Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
28.10.2021
USD
17.54
EUR
20.33
RUB100
0.249
Bitcoin
Etherium

Tinerii întreprinzători, care își inițiază proprile afaceri, vor primi support financiar din partea BC "Moldova Agroindbank»

În 2017, banca comercială «Moldova Agroindbank» va rămâne participant al Programului Național de abilitare economică a tinerilor (PNAET), lansat în anul 2008. În cadrul programului de către această bancă comercială au fost finanțate circa 877 de proiecte de afaceri, ceea ce constituie 52,3% din numărul total de proiecte antreprenoriale pentru perioada de timp determinată pe țară. Astfel, «Moldova Agroindbank» devine lider printre alte instituții financiare, participante la programul PNAET.

Prioritare pentru finanțare au fost recunoscute așa domenii, precum agricultura, industria și sfera de servicii. În același timp, potrivit raportului Ministerului economiei, cea mai mare parte a fondurilor din totalul creditelor acordate de băncile comerciale au fost utilizate în partea de Nord a țării – 58,65% sau 981 de sub-proiecte participante la program. Pe locul al doilea sunt situate regiunile din Centrul Moldovei – 24,82% sau 419 sub-proiecte, iar poziția a treia este ocupată de regiunile din Sudul republicii, în cazul în care beneficiari ai Programului au devenit 16,53% sau 278 tineri antreprenori.

În 2017, pe baza PNAET Ministerul Finanțelor intenționează să aloce 50 de milioane de lei, și un grant în valoare de 20 de milioane de lei – bani care vor fi cheltuiți pentru finanțarea a mai mult de 170 de proiecte inițiate de tinerii antreprenori. Să participe la Program au dreptul atât persoanele fizice, cât și cele juridice care își dezvoltă activitățile antreprenoriale în zonele rurale, și sunt incluse în categoria de vârstă între 18 și 35 de ani.

Împrumuturi le și granturile sunt disponibile tinerilor antreprenori pentru o perioadă de 5 ani, iar valoarea lor maximă nu depășește 300 de mii de lei. Din valoarea totală a creditului pentru finanțarea unui proiect specific 40% din fonduri sunt alocate sub forma unui grant din partea Comisiei Europene. Restul de 60% vor fi furnizate sub formă de împrumuturi, finanțate în comun cu Direcția Liniei de Credit din cadrul Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova. Pentru realizarea acestui program vor fi utilizate fondurile libere, acumulate pe liniile de investiții în cadrul creditelor externe ale statului.

Prioritare pentru finanțare sunt considerate așa activități, precum achiziționarea de echipamente tehnice și industriale, furnizarea de servicii în sectorul agricol, investirea în întreprinderile existente și cele noi create.

465
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe