Monitorizarea investigării fraudei bancare în Moldova va fi efectuată printr-o platformă specială interdepartamentală


Pe 18 septembrie prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a desfășurat o ședință închisă, la care au participat membrii Comitetului permanent pentru Monitorizarea valorii publice. După cum s-a menționat în serviciul de presă al guvernului, în cadrul reuniunii au avut loc discuții privind situația asociată fraudei în sectorul bancar.

În special, lichidatorii băncilor cu probleme (Banca de Economii, Banca Socială, Unibank) le-au oferit autorităților țării date privind recuperarea activelor, precum și informații cu privire la problemele cu care se confruntă în cadrul procesului de lichidare. La rândul său, agenții de aplicare a legii au furnizat rezultatele investigațiilor privind frauda bancară.

În plus, la reuniune s-a discutat posibilitatea creării unei platformei inter-ministeriale pentru a monitoriza și controla starea anchetei fraudei din sectorul bancar, precum și gradul de returnare a activelor alocate atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Este de așteptat că, platforma va funcționa pe baza Comitetului de monitorizare a cazurilor de valoare publică sporită, iar conducerea acesteia va include reprezentanți ai Parlamentului și Guvernul Republicii Moldova, Băncii Naționale, Procuraturii Generale, ai Centrului Național Anticorupție, Comisiei Naționale a Pieței Financiare și a altor instituții de stat. Principalele activități ale noii structuri vor viza monitorizarea și îmbunătățirea eficacității investigării fraudei bancare.

Reamintim că, inițiativa de a înființa un Comitet pentru monitorizarea cazurilor de importanță publică sporită îi revine Premierului. În opinia sa, o astfel de platformă de discuții este necesară pentru a asigura o mai bună interacțiune între diferite instituții de stat și intervenția operativă a statului în cazurile de sporire a importanței publice.

0

102

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org