Aproape 10.000 de acțiuni ale BC ”FinComBank” au fost vândute la Bursa de Valori


Joi, 8 noiembrie, 9.700 de acțiuni ale băncii comerciale "FinComBank" au fost vândute la Bursa de Valori a Moldovei. Costul total al acestui pachet a fost de 1.067.000 lei, în timp ce prețul de vânzare cu amănuntul al acțiunilor a fost stabilit la nivelul de 110 lei pe acțiune. Blocul de acțiuni vândut reprezintă 0,74% din întreaga emisiune scoasă în vânzare publică.

Identitatea cumpărătorilor implicați în tranzacție nu a fost încă făcută publică. Cu toate acestea, este posibil ca blocul de acțiuni desemnat să fie cumpărat de Oleg Voronin, care a primit recent permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei de a-și majora participația la FinComBank până la 50%. Astfel, la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, Oleg Voronin deținea o participație de 15,02% în banca comercială.

Oleg Voronin este unul dintre cei cinci fondatori ai FinComBank în 1993 și deține și funcția de președinte al Consiliului de administrație al băncii. De asemenea, acționarii FinComBank sunt mai mulți membri ai familiei sale: 4,02% din acțiuni sunt deținute de Taisiya Voronina, 0,98% - de Elena Voronina și 2,46% - de Valentina Rusu.

Astăzi BC "FinComBank" oferă o gamă largă de servicii bancare persoanelor fizice, precum și întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova. Activele băncii comerciale, conform rezultatelor din prima jumătate a anului 2018, au depășit 3,11 miliarde de lei.

0

94

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org