Guvernul român a transferat încă 3 milioane de euro pentru modernizarea grădinițelor din Moldova


Miercuri, 26 decembrie, Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova a anunțat transferul a 3 milioane de euro din partea guvernului român. Fondurile vor fi utilizate pentru renovarea și modernizarea grădinițelor din țara noastră.

Asistența financiară este acordată de România în cadrul proiectului "Programul de susținere tehnică și financiară oferită de Guvernul României instituțiilor preșcolare din Republica Moldova". Responsabilitatea pentru implementarea programului îi revine Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Conform datelor furnizate de Fondul de Investiții Sociale, până în prezent, în cadrul programului au fost modernizate circa 845 de instituții preșcolare pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Valoarea totală a granturilor acordate de guvernul român a depășit 29 de milioane de euro.

Reamintim că la 27 aprilie 2010, la București, a fost semnat Acordul privind implementarea programului de suport tehnic și financiar pe baza asistenței financiare gratuite între guvernele Republicii Moldova și România. 

0

84

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org