Pentru achiziționarea și construcția locuințelor Guvernul Republicii Moldova este dispus să acorde cetățenilor mai mult de 2 milioane de lei


Guvernul Republicii Moldova a aprobat decizia de a aloca o sumă de 2,1 milioane de lei din fondurile bugetului de stat pentru 14 raioane, precum și pentru Comitetul Executiv al Găgăuziei. Fondurile vor fi direcționate pentru executarea prevederilor deciziei guvernamentale relevante, potrivit căreia anumite categorii de cetățeni pot deveni beneficiari ai unor sume forfetare pentru cumpărarea sau construcția locuințelor, precum și restaurarea caselor vechi.

Astfel, de o sumă forfetară vor fi în măsură să profite circa 43 de cetățeni moldoveni, care nu nu au beneficiat anterior de credite bancare preferențiale pentru locuințe, la data de 22 octombrie 2004 nu au fost proprietarii de imobil și nu au scrisori de garanție proprii în acest sens, care au fost emise de către autoritățile publice locale.

De asemenea, în categoria cetățenilor, cărora vor fi alocate beneficiile financiare unice sunt incluși lichidatorii accidentului de la Cernobâl, membrii familiilor cetățenilor care au murit ca urmare a acestui accident, participanții la operațiuni militare în Afganistan, veteranii celui de-al doilea Război mondial, participanții în lupta pentru integritatea și independența țării, victimele represiunilor politice.

Pentru plata sumelor forfetare la achiziționarea și renovarea locuințelor în bugetul de stat pentru anul în curs sunt prevăzute 7,8 milioane de lei.

0

132

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org