Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
21.05.2022
USD
19.15
EUR
20.16
RUB100
0.307
Bitcoin
Etherium

Finanțarea în valoare de 400 mii de dolari va fi alocată pentru extinderea sistemelor de irigații în Moldova

În anul 2019, Fondul de Dezvoltare pe termen lung în Moldova va finanța implementarea proiectelor de extindere a zonelor de irigare din țara noastră. În acest an, Fondul a promis în acest scop circa 400 mii de dolari.

Potrivit reprezentanților Fondului de Dezvoltare pe Termen Lung, fondurile pentru restaurarea și extinderea zonelor de irigare vor fi distribuite în raioanele republicii și vor fi utilizate atât pentru repararea vechilor, cât și lansarea de noi sisteme de irigare situate pe râurile Prut și Nistru.

La rândul lor, fermierii moldoveni spun că, în prezent, oportunitățile de irigare nu sunt utilizate pe de plin. Astfel, conform estimărilor preliminare, infrastructura actuală din sectorul irigațiilor asigură irigarea a cel mult 2 mii hectare, în timp ce capacitatea totală ajunge la 12 mii hectare.

În special, experții explică astfel de statistici prin faptul că terenurile agricole irigate sunt împărțite în parcele mici, agricultorii nu dispun de echipament suficient de irigare, refuză să introducă tehnologii inovatoare pentru producția de culturi cu valoare adăugată.

În acest context, Fondul de Dezvoltare pe Termen Lung în Moldova, împreună cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), este pregătit să ofere agricultorilor sprijinul necesar pentru identificarea fondurilor pentru achiziționarea de echipamente de irigare și extinderea zonelor irigate. În plus, producătorii agricoli din Moldova vor putea participa la cursuri de instruire privind implementarea tehnologiilor moderne de producție și identificarea celor mai profitabile culturi.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost create zece asociații de utilizatori ai sistemelor de irigare, care au fost restaurate cu sprijinul guvernului SUA. Între 2010 și 2018, guvernul SUA a alocat aproximativ 90 de milioane de dolari în acest scop. Fondurile au fost utilizate în cadrul proiectului "Agricultura eficientă în Moldova", lansat de USAID.

881
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe