Pentru dezvoltarea sectorului agricol în țara noastră Japonia intenționează să aloce un grant de 4,8 milioane de dolari


Moldova va beneficia de un grant de 4,8 milioane de dolari din partea Japoniei. Fondurile vor fi direcționate spre implementarea proiectului "Protecția mediului: dezvoltarea sistemelor durabile de management al solului în Moldova". La ședința Guvernului din 22 februarie a fost aprobat startul negocierilor privind semnarea cât mai rapidă a unui acord între cele două țări.

Eduard Grama, care deține funcția ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, a declarat că în cadrul proiectului este planificată achiziționarea echipamentelor și utilajelor tehnice, necesare pentru punerea în aplicare a activităților de mediu în sectorul agricol. Ministrul a explicat că astfel de proiecte sunt concepute pentru a menține sănătatea solului printr-un management eficient al procesului de administrare a nutrienților în sol și creșterea culturilor cu un grad sporit al rezistenței la schimbările condițiilor climatice.

În conformitate cu Strategia Națională de Dezvoltare a mediului rural și a agriculturii, semnat de Republica Moldova pentru perioada anilor 2014-2020, agricultura de protecție este o prioritate în dezvoltarea țării noastre.

0

118

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org