Pentru primăvara anului 2019, în Moldova este programată o vizită a unui grup de întreprinzători germani. Care va fi prezența capitalului german în ec


Potrivit președintelui comitetului economic german, Wolfgang Büchele, în primăvara anului 2019 un grup de oameni de afaceri germani care sunt interesați să investească în țara noastră vor sosi în Moldova. Reprezentantul Asociației companiilor germane pentru păstrarea relațiilor comerciale cu țările din Europa de Est a făcut o declarație în acest sens miercuri, 31 octombrie, în cadrul unei întrevederi cu Primul Ministru al Republicii Moldova Pavel Filip, la Minsk.

La rândul său, Pavel Filip și-a exprimat recunoștința față de reprezentanții germani pentru investițiile făcute în economia Republicii Moldova, subliniind că în prezent există peste 400 de societăți mixte înregistrate în republică, iar valoarea totală a investițiilor germane și a capitalului social total depășește 700 milioane lei.

În special, premierul a menționat că prezența în Moldova a unor companii precum Südzucker și Dräxlmaier indică crearea unui climat investițional favorabil în țara noastră. De aceea, autoritățile moldovenești vizează stabilirea de contacte directe, reciproc avantajoase, între comunitățile de afaceri din ambele țări. În acest context, guvernul a luat recent toate măsurile necesare pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Printre aceste măsuri, premierul a menționat reforma fiscală, reducerea numărului de inspecții efectuate de agențiile de reglementare, eliminarea obstacolelor birocratice și înăsprirea luptei împotriva corupției.

Pavel Filip a subliniat, de asemenea, că partea moldovenească este interesată să atragă investiții germane în astfel de sectoare ale economiei naționale precum tehnologiile IT, agricultura, energia și sectorul bancar.

0

119

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org