Proiectele lansate în sectorul privat și public din Moldova vor continua să primească sprijinul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstruc


Prim-vicepreședinte Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Moldova, Philip Bennett a asigurat autoritățile moldovene că instituția financiară internațională prezentată de el este pregătită să continue sprijinul acordat pentru punerea în aplicare a proiectelor din sectorul privat și public de stat.

În același timp, serviciul de presă al Guvernului a raportat că primul-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a mulțumit reprezentanților Băncii pentru sprijinul deplin și cuprinzător pentru țara noastră în implementarea diverselor proiecte și reforme. În special, șeful guvernului a menționat proiectele în domeniul alimentării cu apă potabilă a satelor și orașelor de pe teritoriul țării noastre, infrastructurii și reparației drumurilor. Astăzi, potrivit cifrelor oficiale, din momentul inițierii cooperării bilaterale, în economia Republicii Moldova Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a investit peste 1 miliard de lei.

Premierul a mai spus că economia Moldovei are nevoie de continuarea investițiilor, iar guvernul și-a planificat, cât mai curând posibil, punerea în aplicare a unei varietăți de proiecte sociale, necesare populației din Moldova. În plus, la întâlnirea sa cu reprezentanții BERD, Pavel Filip le-a oferit oaspeților toate informațiile cu privire la măsurile luate și rezultatele pe care guvernul Republicii Moldova le-a obținut în domeniul afacerilor și antreprenoriatului, în reformarea sistemului judiciar și îmbunătățirea climatului investițional, în transformarea și resuscitarea sectorului financiar-bancar.

În comunicatul de presă se mai spune că prim-vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Phillip Bennett, președintele instituției financiare în Moldova Dumitru Gvindadze au venit cu un mesaj de felicitare către guvernul țării noastre cu obținerea unor rezultate bune în termen extrem de scurt. Oficialii au îndemnat autoritățile să continue reformele și proiectele începute cu scopul obținerii succeselor evidente.

În cadrul întâlnirii bilaterale au fost, de asemenea, discutate și prioritățile cooperării Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Republica Moldova în conformitate cu  Strategia Națională de Dezvoltare "Moldova 2017-2020".

0

105

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org