CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
10913$
Etherium
232.84$

Banca Națională a Moldovei oferă banii în calitate de suvenir. Cui îi este destinată această ofertă?

Banca Națională a Moldovei intenționează să emită seturi de monede cu valori nominale de 1, 2, 5 și 10 lei. Emisiile vor fi disponibile ca suveniruri și pot fi folosite și în scopuri informaționale sau numismatice.

După cum a menționat Banca Națională a Moldovei, adoptarea unei astfel de decizii a fost facilitată de numeroasele apeluri din partea cetățenilor țării, a organizațiilor comerciale, a agențiilor de turism și chiar a unor entități guvernamentale. Ordinul de producție va fi efectuat de banca centrală pe baza volumului estimat, fără obligații contractuale.

Cumpărătorii potențiali pot trimite o cerere preliminară pentru achiziționarea seturilor numismatice la adresa de e-mail operatiuni.numerar@bnm.md. Cererile vor fi acceptate până la data de 31 octombrie 2018.

În plus, Banca Națională a raportat că monedele cu nominalul specificat vor fi prezentate atât pe verso, cât și pe averss, iar setul va include, de asemenea, o descriere detaliată a monedelor și specificul tehnic al elementelor de securitate utilizate. Toate informațiile vor fi prezentate în limbile de stat și engleză.

Reprezentanții structurilor de stat vor putea cumpăra trusele direct la Banca Națională a Moldovei, iar agenții economici și persoanele fizice interesate - la băncile licențiate.

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Banca Națională a Moldovei a pus în circulație monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei. Monedele vor fi utilizate împreună cu bancnotele de hârtie până când inventarul bancnotelor va fi epuizat. Decizia de a pune în circulație monedele metalice a fost făcută pe fondalul deteriorării rapide a banilor de hârtie și al costurilor ridicate de reînnoire a stocurilor.

135
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe