Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
29.09.2021
USD
17.68
EUR
20.65
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Banca Națională a Moldovei oferă banii în calitate de suvenir. Cui îi este destinată această ofertă?

Banca Națională a Moldovei intenționează să emită seturi de monede cu valori nominale de 1, 2, 5 și 10 lei. Emisiile vor fi disponibile ca suveniruri și pot fi folosite și în scopuri informaționale sau numismatice.

După cum a menționat Banca Națională a Moldovei, adoptarea unei astfel de decizii a fost facilitată de numeroasele apeluri din partea cetățenilor țării, a organizațiilor comerciale, a agențiilor de turism și chiar a unor entități guvernamentale. Ordinul de producție va fi efectuat de banca centrală pe baza volumului estimat, fără obligații contractuale.

Cumpărătorii potențiali pot trimite o cerere preliminară pentru achiziționarea seturilor numismatice la adresa de e-mail operatiuni.numerar@bnm.md. Cererile vor fi acceptate până la data de 31 octombrie 2018.

În plus, Banca Națională a raportat că monedele cu nominalul specificat vor fi prezentate atât pe verso, cât și pe averss, iar setul va include, de asemenea, o descriere detaliată a monedelor și specificul tehnic al elementelor de securitate utilizate. Toate informațiile vor fi prezentate în limbile de stat și engleză.

Reprezentanții structurilor de stat vor putea cumpăra trusele direct la Banca Națională a Moldovei, iar agenții economici și persoanele fizice interesate - la băncile licențiate.

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Banca Națională a Moldovei a pus în circulație monede metalice de 1, 2, 5 și 10 lei. Monedele vor fi utilizate împreună cu bancnotele de hârtie până când inventarul bancnotelor va fi epuizat. Decizia de a pune în circulație monedele metalice a fost făcută pe fondalul deteriorării rapide a banilor de hârtie și al costurilor ridicate de reînnoire a stocurilor.

542
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe