Banca Națională a publicat cel de-al doilea raport Kroll privind investigarea fraudei bancare


Un raport detaliat privind investigarea fraudei bancare al companiei Kroll și Steptoe & Johnson a fost publicat pe site-ul oficial al Băncii Naționale. Raportul publicat de autoritatea de reglementare ocupă 57 de pagini și descrie schemele frauduloase prin care banii au fost sustrași din sistemul bancar din Moldova. De asemenea, raportul indică "calea" fondurilor” furate – țările prin care au urmat, precum și statele cu destinație finală.

Structura raportului Kroll și Steptoe & Johnson include opt capitole și conține informații privind metodologia după care a fost efectuată ancheta internațională, rezultatele analizei nivelului expunerii băncilor din Moldova spre sustragerea banilor după schemele utilizate în perioada anilor 2012-2014, dovada comunicării „grupului Shor“ cu acționarii băncilor cu probleme, precum și mecanismele de spălare a unor sume mari de bani și destinația fondurilor, care au fost create și în mod fraudulos.

În viitorul apropiat, Banca Națională a Moldovei urmează să examineze raportul publicat privind ancheta companiei Kroll și Steptoe & Johnson. Eforturile vor viza identificarea deficiențelor în sistemul bancar național și dezvoltarea strategiilor și a măsurilor necesare pentru abordarea și eliminarea acestora în timp util.

Este de așteptat ca reprezentanții Kroll și Steptoe & Johnson vor sosi într-o vizită oficială în Republica Moldova la începutul anului 2018. Aceștia vor organiza o ședință de lucru, în cadrul căreia urmează să se discute aspectele legate de investigarea fraudelor în sistemul bancar. La finalul întrevederii va fi organizat un briefing pentru presă.

0

143

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org