Banca Națională a solicitat asistență tehnică din partea FMI în domeniul politicii monetare


În cadrul întâlnirii conducerii Băncii Naționale a Moldovei cu economistul senior al Departamentului de piață și de capital al Fondului Monetar Internațional Nils Oeyvind Maehle, reprezentanții Băncii Naționale și-au exprimat dorința de a beneficia de asistență tehnică din partea organizației financiare internaționale în domeniul politicii monetare.

Potrivit serviciului de presă al Băncii Naționale a Moldovei, ca subiect al discuțiilor l-a constituit evaluarea operațiunilor, necesare pentru dezvoltarea și validarea politicii monetare. De asemenea, în cadrul reuniunii a fost discutată metodologia de determinare a domeniilor de asistență tehnică pentru Banca Națională. În viitorul apropiat, experții Fondului Monetar Internațional ar trebui să elaboreze un plan de lucru bazat pe rezultatele vizitei sale în Republica Moldova.

În timpul vizitei sale în țara noastră expertl Fondului Monetar Internațional a ținut pentru Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei cursul specializat de formare în domeniul politicilor de prognozare și de țintire a inflației. Scopul acestui curs a fost familiarizarea experților moldoveni cu cele mai noi metode și politici internaționale, care sunt utilizate în prezent în sectorul bancar la nivel internațional.

0

127

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org