Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
17.09.2021
USD
17.65
EUR
20.76
RUB100
0.243
Bitcoin
Etherium

Banca Națională a aderat la memorandumul EUROPEAN BANKING AUTHORITY

Banca Națională a Moldovei a semnat un Memorandum de cooperare cu autoritățile de supraveghere bancară din țările Europei de Sud-Est. Decizia a primit o evaluare pozitivă a Autorității bancare europene (EUROPEAN BANKING AUTHORITY).

În special, Banca Națională a remarcat că Republica Moldova a devenit primul stat din țările Parteneriatului Estic care s-a alăturat documentului EUROPEAN BANKING AUTHORITY. Acest lucru a fost facilitat de obținerea unei evaluări pozitive a regimului de confidențialitate în domeniul supravegherii bancare, a cărui punere în aplicare cu succes în 2018 a marcat începutul unei reforme active a acestui sector.

Președintele Băncii Naționale, Octavian Armașu, în contextul angajamentelor asumate de Republica Moldova în condițiile Acordului de asociere cu UE a menționat că, semnarea unui memorandum este una dintre prioritățile promovării reformelor și consolidării cadrului de reglementare în conformitate cu standardele internaționale.

Astfel, potrivit bancherului, aderarea la Memorandumul de Cooperare va fi primul pas in stabilirea unui cadru de cooperare pentru schimbul de informatii între Banca Națională si EUROPEAN BANKING AUTHORITY în domeniul reglementării si supravegherii bancare.

Trebuie remarcat faptul că, semnarea memorandumului este opțională. Pe lângă Moldova, documentul a fost semnat de unele țări din Europa de Sud-Est. Scopul său principal este consolidarea reglementării bancare și controlul activităților bancare în cadrul standardelor stabilite în țările Uniunii Europene.

EUROPEAN BANKING AUTHORITY este un organism independent al UE care a fost înființat în 2011 pentru a permite oferirea unui cadru eficient și coerent de reglementare, precum și supravegherea prudențială în sectorul bancar al Uniunii Europene.

715
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe