Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
19.01.2022
USD
18.03
EUR
20.54
RUB100
0.235
Bitcoin
Etherium

Banca Națională a cerut cetățenilor să fie vigilenți în ceea ce ține de schimbul monedelor virtuale

Banca Națională a Moldovei reamintește cetățenilor riscurile asociate schimbului valutelor virtuale. Declarația a fost făcută de autoritatea de reglementare în lumina zvonurilor care apăreau pe mass-media că tranzacțiile de schimb s-au desfășurat sub autorizarea pretinsă emisă de Banca Națională.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul autorității de reglementare, Banca Națională a Moldovei nu a emis nicio autorizație pentru ca unii agenți să efectueze activitatea cu folosirea monedei virtuale. Declarația a fost făcută în contextul creării unei noi platforme pentru schimbul și vânzarea de cripto-valută în segmentul moldovenesc al rețelei internet.

Astfel, Banca Națională a Moldovei reamintește încă o dată că monedele virtuale nu sunt bani în sensul lor obișnuit. Acestea sunt active virtuale care nu au o expresie fizică, nu sunt sigilate și nu sunt garantate de nimic, folosite ca mijloace de plată pentru anumite bunuri și servicii pe Internet.

După cum s-a menționat în Banca Națională, monedele virtuale reprezintă riscuri reale pentru investitori, explicate prin volatilitatea valorii acestora și lipsa unui sistem de securitate adecvat. De asemenea, în acest domeniu nu există nicio reglementare și supraveghere a tranzacțiilor în curs, în plus există un risc sporit de implicare în operațiuni ilegale de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

În special, Banca Națională subliniază faptul că monedele virtuale nu sunt adecvate pentru plată, deoarece se caracterizează printr-un grad ridicat de speculații. În același timp, persoanele care investesc într-o astfel de monedă sunt expuse riscului de a-și pierde economiile și nu există nicio garanție că vor fi rambursate.

Reamintim că în luna mai a acestui an la Chișinău a fost anunțată crearea primei burse cryptovalutare. Odată cu acest eveniment, se intenționează lansarea primului token "made in Moldova". În prima etapă a activității sale, bursa va fi numită " Drachmae Market". În activitatea sa vor fi utilizate opt perechi valutare, inclusiv leii moldovenești, dolarul american, euro și rubla rusească, precum și 10 valute virtuale, inclusiv Bitcoin, Ethercoin, Ethereum, Nextcoin și DTMI Token.

872
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe