CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
9497$
Etherium
198.65$

Banca Națională a aprobat un nou regulament al efectuării controlului de teren în bănci

Vineri, 14 decembrie 2018, a intrat în vigoare noul regulament aprobat de Banca Națională a Moldovei cu privire la măsurile de control în bănci. Acum controlul de teren în instituțiile de credit din Moldova se va desfășura conform celor mai noi metode de supraveghere utilizate la nivel internațional.

În conformitate cu prevederile noilor reglementări, accentul în procesul de supraveghere bancară va fi pus pe stabilirea unei comunicări continue între organele administrative ale instituțiilor de credit, personalul cu funcții cheie în conducerea băncilor și membrii echipei de supraveghere.

Scopul adoptării noului document de reglementare este de a asigura acuratețea maximă și transparența procesului de supraveghere prin informarea băncilor cu privire la principiile, etapele, metodele și termenii de desfășurare a activităților de control, precum și drepturile și obligațiile părților implicate.

Controlul de teren este unul dintre cele mai importante instrumente de supraveghere bancară, care implică inspectarea băncilor pentru a identifica gradul de expunere al  acestora la risc, desemnarea modelului de afaceri utilizat, evaluarea calității administrației și a controlului intern. În plus, în procesul de control actual se evaluează rapoartele prudențiale, pe care băncile le prezintă Băncii Naționale a Moldovei.

Potrivit autorilor proiectului regulamentului, noile reglementări vor contribui la îmbunătățirea eficienței controlului bancar și vor deveni parte a strategiei de reglementare a consolidării și consolidării sectorului bancar în Moldova.

112
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe