Banca Națională a aprobat șase membri ai noului consiliu administrativ al BC ”Victoriabank”


Banca Națională a Moldovei a aprobat candidaturile a șase membri din noua componență a Consiliului de administrație al «Victoriabank»: Victor Țurcan, primul președinte și fondator al instituției financiare, Ionuț-Octavian Petrăhău, Tiberiu Moișă, Igor Spoială, Mehmet Murat Sabas și Livia Dumitrescu. În ceea ce privește candidatura celui de al șaptelea membru al Consiliului din Germania, la această etapă este inițiată, de asemenea, procedura de aprobare.

Noul Consiliu de Administrație al BC «Victoriabank» a fost ales după ce în capitalul său a intrat Banca Transilvania din România, care a cumpărat 40% din acțiunile băncii comerciale. În același timp, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, BT deține un total de 72% din capitalul Victoriabank.

După cum s-a menționat de către unii reprezentanți ai primei bănci private din Republica Moldova, conducerea Băncii Naționale este de părere că noul Consiliu de administrație al «Victoriabank» va fi realizabil numai dacă autoritatea de reglementare va confirma statutul de membru al tuturor celor șapte membri ai consiliului. Până în acest moment sarcinile administrative sunt efectuate de vechii membri ai Consiliului de administrație, care au demisionat deja, după fapt.

În același timp, organul executiv al Victoriabank specifică în calitate de manageri: Bogdan Pleșuvescu, care ocupă funcția de președinte al băncii, precum și Sorin Șerban, Elena Gonciar și Vasile Donnica, în calitate de vicepreședinți.

0

123

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org